新课标英语北师大版教师用书配套资料必修④ 模块综合检测 下载本文

(本试卷满分135分,考试时间120分钟)

第一部分:语言知识及应用(共两节,满分45分) 第一节:完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 At first I couldn't believe it! There were no desks in rows;no bells rang;no one had to go to 1 .Although we all lived “in”, 2 made us go to bed at a certain time; there was no “lights out”.

The 3 thing was that practically all the students went to class, 4 very few people stayed up late at night.Only the new people stayed up or missed class.The new ones always went wild 5 ,but this never lasted long.The freedom took some getting used to.Our teachers treated us like 6 ;never did we have to play “stand up”,“sit down”,“speak out”.I don't 7 one student who didn't try his best. The subjects were the same as those in regular schools,but what a difference in the approach(方式)! For example,in botany(植物学)we had 8 classes in the spring or fall,but instead we planted two gardens,a vegetable garden and a flower garden. 9 in winter we each studied a few 10 things about what we had grown.In maths the students built three different kinds of storerooms-small ones 11 ,but usable.They did this instead of having lessons in the classroom.They really had a great time too,designing everything,drawing the blueprints,figuring out the angles(角度) and so on.I didn't take 12 .I can't stand it! Besides,I could do the basic things with numbers.That's 13 !

14 I think I am a better person for having gone to the school.I can read and write as well as anyone else of my age,and I can think better.That's probably a real big difference between the free school and regular school-the amount of 15 . 1.A.home B.bed

C.class D.work

解析:这篇文章讲述的是在自由学校上学的情景,与回家、上床睡觉或工作无关。 答案:C

2.A.anybody B.nobody

C.teachers D.parents

解析:根据让步状语从句Although we all lived “in”可知,虽然学生都住在一起,但 没有人强迫他们在一定的时间上床睡觉,也没有“熄灯”时间。 答案:B

3.A.sad B.last C.good D.strange

解析:实际上学生们都去上课,很少有人熬夜。这不能不令人感到奇怪。 答案:D

4.A.and B.but C.so D.yet

解析:这里表示并列关系,因此要用and。 答案:A

5.A.from then on B.at first

C.once more D.just then

解析:从下句“but this never lasted long”可知,新学生在开始的时候表现粗野,但他 们的这种表现很快就消失了。 答案:B

6.A.workers B.pupils

C.gardeners D.grown-ups

解析:从下文所讲述的学生通过花园里种植植物学习植物学,教师像对待成年人一样 对待学生。 答案:D

7.A.hear from B.feel like

C.think about D.know of 解析:know of是“听说”的意思。 答案:D

8.A.all B.short

C.no D.indoor 解析:have no class不在教室上课。 答案:C

9.A.Still B.Then C.Yet D.Next

解析:从上文中的the spring or fall和下文的winter可知,动作是按顺序事件发生的, 所以应该用then。 答案:B

10.A.wild B.successful

C.usual D.particular

解析:学生们根据自己种植的植物,从中研究几种特殊的植物。 答案:D

11.A.as well B.after a while

C.of course D.as a result

解析:因为这里所说的storeroom是学生用来学习数学用的,虽然很小,但是可以使 用。 答案:C

12.A.maths B.care

C.botany D.notice

解析:从下句“I can't stand it!”可知,作者没有学习数学。 答案:A

13.A.dull B.interesting

C.enough D.dangerous

解析:作者认为,能用数学做一些工作就完全足够了。 答案:C

14.A.On the whole B.Once again

C.Sooner or later D.After a while 解析:on the whole“大体上”。 答案:A

15.A.reading B.gardening

C.teaching D.thinking

解析:从上文可知,作者认为自己比同龄人更会思考。所以他认为自由学校与正规学 校的最大区别是思考的分量。 答案:D

第二节:语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

Mr. Smith used to be in prison for three years, which you may think he is not a good man. But 16 a matter of fact, he is kind-hearted as well as honest. The reason why he was put into prison was not that he himself broke the law, 17 that his six-year-old son blew up(使……爆炸)the bridge near his home, imitating what he had seen on TV. 18 this little boy did break the law, he was too young to be put in prison. According to the local law, the boy's parents had to 19 (punish). As a result, Mr. Smith received the punishment. He was arrested and taken to 20 police station finally. Most of the people in the town showed pity on him, but it was 21 (use). After all, law is law. Everybody is to obey 22 .As the proverb goes:When it rains, it pours,Mrs. Smith was 23 of work before long. She had to move to a southern state, 24 she was born and grew up. Misfortunes tell us what fortune is. 25 the Smiths have experienced does teach us a good lesson. 答案:16.as 17.but 18.Though/Although 19.be punished

20.the 21.useless 22.it 23.out 24.where 25.What 第二部分:阅读(共两节,满分50分)

第一节:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。

A

A couple of years ago,before a trip to China,Nicole Davis and her US women's volleyball teammates

were warned about the prominence (显著、突出) of coach “Jenny” Lang Ping in her native country.

“I was pushed over by Chinese journalists while I was just trying to put my luggage on the bus,” said Davis.

Known as the “Iron Hammer” for her punishing spikes(扣球),made it possible for China to dominate in the sport in the early was a key player on China's 1984 Olympic gold medal winning team.

When the US team arrived for the Olympics,Lang,48,who is Beijing,had to take a different route to avoid a crowd of reporters

Then came the greatest moment to Lang: While the US team playing in a packed gym,at least 8,000 Chinese fans unfurled an flag.

“That really says it all,” Davis said.“They look at her as an icon (偶像).I'm sure it's hard for them to see her coaching another country,but they love her so dearly that her success is their success.”

The loyalty of the Chinese fans was tested on Friday,when China lost a match to the US.

“It's a pity that China lost the match,but I'm still glad that Lang Ping's team won,since she is the pride of China's volleyball,” said Liu Chengli,a spectator.“We also cheered for Lang's victory.”

Lang said she just tried to stay professional when the two teams meet.“It doesn't matter if we play China or any other team.It's the same.” Lang said.

Davis said she and her teammates could not have imagined the passion for volleyball among Chinese because the sport was lack of popularity in the US.The reception from Chinese fans has touched the US players,said US volleyball player Lindsey Berg.

“It's such an honor to be here and play for our coach here in China,” she said.“The amount of support that the Chinese give to her and us has been tremendous.The whole event has been unbelievable.” 26.What's the passage mainly about?

A.Staying professional.

B.Cheering for the Iron Hammer. C.A match between China and the US. D.Lang Ping's career as a coach.

解析:主旨大意题。从全文可知,本文讲述了我国著名排球运动员,时任美国女排主 教练郎平带队到中国参加奥运会受到了人们的热烈欢迎,所以选B。 答案:B

27.Lang Ping avoided meeting the reporters and fans probably because she .

A.was afraid to be questioned about her strategy B.didn't want to be paid much attention to C.disliked to be with her fans D.didn't want to disturb public order

from and fans.

was American

Lang 1980s.She